VUOSIKYMMEN VAIHTUI:

Nyt olemme vuodessa 2020 ja NÄKY on toiminut 15 vuoden ajan.

Tätä kirjoittaessani meitä NÄKYläisiä on 64 joista 2/3 osaa on näkövammaisia ja loput näkeviä jäseniä.  Se ilahduttaa mieltäni!

Vuosien varrella pääkaupunkiseudun taidemuseot ja -galleriat ovat tulleet tutuiksi.  Pidämme erityisesti Didrichsenin taidemuseosta sekä Villa Gyllenbergistä joiden kanssa yhteistyömme on sujunut hienosti.  Uusin kokemuksemme, Amos Rex ilhdutti meitä  ensivierailumme aikana.  Tutuiksi ovat tietysti tulleet Helsingin taidemuseo HAM, Ateneumin ja Sinebrychoffin taidemuseot.   Monet kotimuseot kuten taidekoti Kirpilä ovat tuoneet taidekokelmiaan ulottuvillemme.  Jokaisella taidenäyttelyvierailulla olemme saaneet hienoa ryhmäopastusta sekä näkövammaisille suunnattua kuvailutulkkausta.

Monet ammattitaitoiset taidehistorioitsijat ovat tuoneet kuvataiteen hyvin lähelle meitä. Moni meistä on kasvanut varsinaiseksi taidehistorian tuntijaksi.

Teatteri ja monet konsertit ovat tuoneet näyttämön ja musiikin lähes syliimme.

Vuosien mittaan olemme vierailleet lukuisissa, mielenkiintoisissa kulttuurikohteissa pitkin Uusimaata ja jopa kauempanakin.  Retkien aikana koetut yhteiset hetket, kahvittelut, ruokailut ovat lähentäneet ja tiivistäneet meitä yhteisen tekemisen joukoksi.

Kaiken tekemisen päämääränä on luoda hyvin saavutettavia kulttuuriharratusmahdollisuuksia.  Joukolla on helpompi lähteä liikkeelle kuin yksin.

Voinkin sanoa että olemme luoneet HYVINVOINTIA kulttuurin keinoin.

Ismo Tilanto

Tekijä: nakykult

NÄKY eli Näkövammaiset Kulttuurin Ystävät, NÄKY Ry on jo vuodesta 2004 pääkaupunkiseudulla toiminut yhteisö. Nimensäkin mukaan jäsenistöömme kuuluu paljon näkövammaisia mutta myös lukuisia näkeviä jäseniä. He kaikki haluavat nauttia yhdistyksen tarjoamista, monipuolisista kulttuuri- ja taideharrastusmahdollisuuksista kuten taidelluennoista, taidenäyttelyistä, teatterista ja konserteista jne... Yhdessä on mukavaa! Toimimme vapaaehtoisperiaatteella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *