Vuosien varrelta 1

Vuosien varrelta 1 (Kirjoittanut Ismo Tilanto)

Oli aika 2000-luvun alkupuolella. Olin tuolloin tullut mukaan näkövammaisille tarjottavien erilaisten palvelujen piiriin.
Olin itse ollut aina kiinnostunut kulttuurikentän erilaisista harrastusmahdollisuuksista.  Siksi liityin valtakunnalliseen Näkövammaisten kulttuuripalvelu ry:een.

Pääsin pian mukaan Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry:n kuvataidetoimikunnan jäseneksi ja siitä edelleen toimikunnan puheenjohtajaksi.
Järjestimme lukuisia taidenäyttelytapahtumia joihin kaikki kiinnostuneet näkövammaise taiteilijat saattoivat osallistua. Aika oli hyvin antoisaa.

Parin vuoden mittaisen toimintaperiodin jälkeen taidetoimikunnan ongelmaksi nousi liika pääkaupunkikeskeisyys. Olihan kyseessä valtakunnallinen yhdistys ja monenlaista ohjelmaa olisi pitänyt pystyä tuottamaan myös muualle Suomeen.
Rahoitustilanne esti kuitenkin laajempien, valtakunnallisten tapahtumien järjestämisen.  Myös muu byrokratia löi tuolloin vastaan monelta eri taholta.  Toiminta muuttui monelta osin liian järjestöpoliittiseksi.  Varsinainen kulttuurin tuottaminen alkoi jäädä monen byrokraatin jalkoihin.

Tuolloin meitä oli 3 innokasta, pääkaupunkiseudulla asuvaa näkövammaista henkilöä.  Me kaikki olimme innostuneita kulttuurista ja taiteesta. Kaipasimme kuitenkin enemmän kulttuuriharrastusmahdollisuuksia.  Pääkaupunkiseudun alueyhdistyskään ei halunnut tuottaa kulttuuria eikä tukea näkövammaisia taiteen harrastamismahdollisuuksia.

Syksyllä 2004 kokosimme me kolme innokasta ajatuksemme kokoon ja perustimme oman yhdistyksen, Näkövammaiset Kulttuurin Ystävät, NÄKY Ry.  
Keskitimme toimintamme pääkaupunkiseudulle tarjoten jäsenillemme monipuolisia kulttuurin ja taiteen harrastamismahdollisuuksia.
JATKOA SEURAAVASSA ARTIKKELISSANI.
Ismo Tilanto

Tekijä: nakykult

NÄKY eli Näkövammaiset Kulttuurin Ystävät, NÄKY Ry on jo vuodesta 2004 pääkaupunkiseudulla toiminut yhteisö. Nimensäkin mukaan jäsenistöömme kuuluu paljon näkövammaisia mutta myös lukuisia näkeviä jäseniä. He kaikki haluavat nauttia yhdistyksen tarjoamista, monipuolisista kulttuuri- ja taideharrastusmahdollisuuksista kuten taidelluennoista, taidenäyttelyistä, teatterista ja konserteista jne... Yhdessä on mukavaa! Toimimme vapaaehtoisperiaatteella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *